Welcome to AC Web.
Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Description About Quest on Creatures


    REGISTER! (FREE)
    Registered members see less ads
    and also gain access to other great features.
    How do I enable this description onto creatures for custom quests about Quest Item Drops (looted from creatures):


    It's working on custom quests about killing creatures (NPC kill count) but not working on collecting quest items.

  2. #2
    Isn't there a field for quest items in creature_template?

  3. #3
    Quote Originally Posted by canewadar123 View Post
    Isn't there a field for quest items in creature_template?
    My custom creature is exact same template as blizzard existing one, except for the 'movementId' field. But I don't really think that field is the issue here.

    movementId seems more related to creature Movement (spawn points sent to client as Id).

    - - - Updated - - -

    There is another thing.

    creature_template_addon
    Existing creature has bytes2 = 4097

    maybe this is what I'm looking for?
    Could not find any info related to that column.

    - - - Updated - - -

    Tried setting same movementId and bytes2, of course did not work.

    Any idea how do I get this description?
    Please help.

  4. #4
    its in quest_template

  5. #5
    Innovation & Emulation

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Great Britain
    Posts
    1,857
    It always used to be creature_template quest columns. But the documentation is pretty bad. Quest1-6 columns.

    https://trinitycore.atlassian.net/wi...ature+template

  6. #6
    Quote Originally Posted by Iran View Post
    its in quest_template
    Copy pasted existing quest, and it's not working. So I doubt it's quest template.

    Quote Originally Posted by stoneharry View Post
    It always used to be creature_template quest columns. But the documentation is pretty bad. Quest1-6 columns.

    https://trinitycore.atlassian.net/wi...ature+template
    This is What i'm looking for, any idea where did these columns go?

  7. #7
    Innovation & Emulation

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Great Britain
    Posts
    1,857
    Quote Originally Posted by molinita View Post
    This is What i'm looking for, any idea where did these columns go?
    If they are not there now I have no idea. Best to ask the actual TrinityCore developers on their forum/IRC.

  8. #8


    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Library of Elchea
    Posts
    682
    It could be the creature_questitem table.

  9. #9
    Quote Originally Posted by Loud21 View Post
    It could be the creature_questitem table.
    Oh! I did not saw this table.
    Thank you so much, and everyone who took a time to help me <3

    You must spread some Reputation around before giving it to Loud21 again.
    You must spread some Reputation around before giving it to stoneharry again.

    - - - Updated - - -

    Do you guys know if it's possible to add new columns into .dbc files?

    I need to add a new column into QuestXP.dbc, to not modify the last column.
    Last column has every value at 0 (I could modify those) but would not be better to add a new column?
    Last edited by molinita; 03-24-2020 at 12:09 AM.

  10. #10
    Innovation & Emulation

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Great Britain
    Posts
    1,857

    REGISTER! (FREE)
    Registered members see less ads
    and also gain access to other great features.
    Quote Originally Posted by molinita View Post
    Oh! I did not saw this table.
    Thank you so much, and everyone who took a time to help me <3

    You must spread some Reputation around before giving it to Loud21 again.
    You must spread some Reputation around before giving it to stoneharry again.

    - - - Updated - - -

    Do you guys know if it's possible to add new columns into .dbc files?

    I need to add a new column into QuestXP.dbc, to not modify the last column.
    Last column has every value at 0 (I could modify those) but would not be better to add a new column?
    DBC file structure is defined by Blizzard. I do not think it would be a good idea to change these, and the client wont accept it.

    There are many alternatives. Probably you want to move the data into SQL instead, where you can have whatever arbitrary structure you want. This is the reason Mangos 1.12.1 loads spells from SQL instead of DBC - they wanted to have custom columns.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •